Valokuvausta, satunnaisia käsitöitä, paikallismatkailua, haaveilua ja sitä likapyykkiä.. =)
Tervetuloa Mansikin maailmaan!

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Voihan rapa! Ja ruoka=)

Kyllä on ollu huono viikko. Tämän ravan ja kuran aikakautena ei ole edes jaksanu blogia päivittää. Päivät on täyttynyt töistä, siivouksesta ja moppauksesta... ja pyykinpesusta! Lasten ulkovaatteita on valehtelematta pesty 6 koneellista tällä viikolla. Siinä jossain välissä on ehkä kerinny pestä tavallistakin pyykkiä. Kodinhoitohuoneen puuttuessa meillä suihkuun mennessä on siis ensin harjattava hiekat pesuhuoneen lattialta ja saunan lauteilta.. =(

Sitä kevättä odotellessa viikkoon on mahtunut myös ylikasvanutta pääsiäisruohoa ja jo kyllästymiseen asti pääsiäiskoristeita, lasten kavereita niin päivisin kuin öisinkin, todistettavasti tytön huoneesta LÖYTYI LATTIA pitkän ja monipäiväisen shown jälkeen ja ulkona on tullut (jos ette vielä olleet huomanneet/kuulleet) vettä, lunta ja räntää, jossa on siis ollut kiva leikkiä..


Liikuttu on kyllä säästä huolimatta, mutta aurinko ei ole siis kutsunut minua ulos, vaan ennemmin olen pakottanut itseni lenkille. Ja tytön Nuori Suomi /Liikuntaseikkailun rastien keruu auttaa asiaa. Tyttö on ollu mukana parilla pienemmällä lenkillä.
Viime su 6 km, ma 5 km, ti 3 km, ke lepo, to 3km, pe suursiivous ja 2 km, la alle km, su 4 km. Polvi ärtyy edelleen juoksusta, joten pitemmille lenkeille sisällytän hölkkää muutaman sata metriä, muuten kävelen. Kesäkuussa on Nice Run ja silloin pitäisi jaksaa juosta 5 km.. Pitkä matka edessä tällä vauhdilla!

Tuossa urheilussa pääpaino on hyvän kunnon saamisella ja toivottavasti kiinteytymisellä, mahdollinen painonpudotus on siis plussaa. Ruokavalio on se, mitä pitäis kyllä hieman tarkkailla. Meillä syödään siis muuten hyvää ja terveellistä kotiruokaa, mutta kun lisään siihen itselleni (puolisalaa) suklaan ja karkin, niin... Ja vaikka en muuten karppausta harrasta, niin viime aikoina on kyllä tullu ahdettua liikaa leipää. Voisiko joku tehdä paahtoleivästä marmeladin kera pahan makuista!?!? Eli kesän bikinikautta ajatellen kananmuna-tonnikala-ananas -menu voisi olla paikallaan =)

Muuten mulla tuli tällä viikolla sellanen olo, että makaronit ja lihapullat tulee pian korvista ulos ja päädyin kokeilemaan vähän uusia juttuja. Ja ihan hyvin on lapsilla menny suusta alas. Tuo Oolannin grillituorekastike (jauhe + kermaviili/creme fresh) oli todella hyvä. Sitä tullaan käyttämään tulevana grillikautena mökillä. Ja kuten kuvista näkyy, tänään räntäsateen loputtua joku paisto pallogrillissä kauden ekat pihvit (mustaksi kylläkin..).

Tässä parhaat palat.

Lihan päälle grillikastike (kylmänä tai lämpimänä)
Säilykepurkkihedelmät ja kermavaahto + nonparellit
Mansikkarahka





Lohkoperunat yrttimausteella, uunissa 2,5 h haudutetut kylkipalat, grillikastike, voissa pyöritetyt kukkakaalit ja salaatti



Perunamuusi, porsaanpihvit, grillikastike + salaatti


No nyt tuli sit nälkä näitä kuvia kattellessa! Huomenna kiirus heti töistä päästessä, joten jämämuusit ja uunimakkarat juustolla luvassa. Mitä jos ottais keittokirjan ja alkais tekemään sieltä ruokia sivujärjestyksessä? Olen yrittänyt kokeilla ennenkin, mutta aina on tökänny jonkin ainesosan puuttumiseen.. Paras katsoa ensin kaappiin ja keksiä niistä sitten jotain=)
Ja lähettää joku muu kauppaan, ettei tuu ostettua sitä hyväskää.. =)

Paras mennä jääkaapin kautta, heittää yksi kinkkusiivu suuhun ja mennä nukkumaan. Säilyn varmasti hengissä yön yli tämän päivän syömisillä!=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti