Valokuvausta, satunnaisia käsitöitä, paikallismatkailua, haaveilua ja sitä likapyykkiä.. =)
Tervetuloa Mansikin maailmaan!

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Rantaelämää!


Vielä kesästä haaveillen..=)

Meillä on oma ruopattu ranta, jossa pari metriä matalikkoa, jossa lapset voi turvallisesti räpiköidä ja sit syvenee noin 1,5 metriin. Tyttö oppi uimaan ihan ite 5 vuoden iässä, poika vielä aristelee. Laiturilta voi hyppiä, kunhan vesi on tarpeeksi korkealla, mutta yleensä tämä tapahtuu naapurin laiturilta... (Tytöllä on kaksi samanikäistä kaveria naapurustossa, joten harvoin tarvii yksin uida.) Pohja on sekotus mutaa ja hiekkaa. Rannasta se on mukavasti kovettunut, kun lapset on siinä touhunnu. Kaislikkoa vastaan taistellaan jatkuvasti..
Hiekkaa ei kannata rantaan ajaa, kun merivesi huuhtoo sen mennessään.

Rannassa on noi pari vanhaa kiveä, koko tontin verran nurmikkoa (tilaa auringonotolle...) sekä ponttonilaituri (n.1,5 m x 4 m), joka kylläkin lähti Tapaninpäivän myrskyssä lahden toiselle puolelle (nurinpäin, ponttonit ilmassa..). Se tarttis onkia takaisin kotiin jäiden lähtiessä. 


Merivesi kävi silloin myrskyn aikana noin 115 cm normaalitasoa korkeammalla. Kivijalka pysyy meillä kuivana, mutta kaikki irtotavara on kannettava tontin korkeammille paikoille tai sidottava kiinni. Ens vuonna ponttoni ruuvataan kiinni kivijalkaan..

Noh.. eiköhän nämä talvikelit joskus vaihdu lämmöksi ja vihreäksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti