Valokuvausta, satunnaisia käsitöitä, paikallismatkailua, haaveilua ja sitä likapyykkiä.. =)
Tervetuloa Mansikin maailmaan!

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kesää odotellen..


Käytiin viikonloppuna mökillä/huvilalla katsomassa, onko paikat vielä pystyssä. Ja olivathan ne. Lunta oli paikoin yli puolimetriä ja hanki kantoi mut oikein hyvin. Haravointia, mökin kuntoon laittoa yms. saadaan odotella vielä hyvän aikaa, mutta viime vuonna mökissä nukuttiin jo pääsiäisenä.

Mökkeihin (meidän ja anopin) tulee sähkö, mutta vesi kannetaan sisälle ulkona olevasta kraanasta. Kunnallinen vesijohto on vedetty jo vuosia sitten, joten kaivolta kantaminen sai jäädä. Tiskit pestään tällä tiskipöydällä taivasalla sangoissa. Mukavaa kesähelteillä, kun aurinko lämmittää veden, mutta ei niin mukavaa kylmänä sadepäivänä tai elokuussa iltapimeällä..


Tälle saarelle / nykyiselle niemenkärjelle vanhoja kalastusmökkejä ja huviloita alettiin rakentaa melkein 100 vuotta sitten ja meidänkin tontilla oli kaksi vanhaa mökkiä. Päärakennus on anopin käytössä, mutta puoliksi romahtanut rantamökki purettiin ja tilalle rakennettiin meille pieni hirsimökki. Terassin kera noin 30 neliötä. Makuuhuone, tupakeittiö ja lapsille parvi. Noin 50 v vanha sauna palvelee vielä jonkin aikaa. Meri jäätyy normaalisti tammikuussa ja sulaa toukokuun alkuun mennessä. Huvilakausi alkaa meillä satunnaisesti huhti/toukokuussa ja virallisesti Suvivirren jälkeen ja päättyy syyskuun pimeinä viikonloppuina. Mökistä puuttuu kamiina ja eristykset, joten sähköpatterin kanssa ei talvikautta eletä.. Ranta on koilliseen päin, joten tuolta edestä päin nousee aurinko, kiertää ympäri koko päivän tontille paistaen ja laskee kuvasta vasemmalle saunan taakse. Tiedoksi vain, että tulette näkemään vielä monta upeaa auringonlaskukuvaa.. =)


Mökki ei siis ole vielä valmis (sähkötöitä, maalausta, rappuset yms. ), mutta asuinkelpoinen. Stressiä ei pidetä rakentamisen kanssa, vaan tehdään jotain pientä aina kerralla. Kesä menee lomaillen vuorotellen lasten kesäloman takia, joten yksin ei aina saa paljon aikaseksi. Ja viime kesien helteiden vuoksi työ ei ole maistunut kovin paljon, elokuun viimeisinä viikonloppuina ollaan tavattu saada enemmän aikaiseksi kuin koko heinäkuun aikana!=)


Sisällä mökin väritys on vaalean läpikuultava seinillä, valkoinen katossa ja tumma lattia. Muita värejä on makuuhuoneen hempeä vaaleanpunainen ja tupakeittiön sininen satunnaisilla vihreillä väripilkuilla. Sisustus koostuu osittain uusista "moderneista" huonekaluista sekä eriparia olevista perintötavaroista. Räsymattoja, vanha juustomuotti, emaliastiat yms. Kaikki mukavasti sekaisin=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti